Hozzászólások megtekintése   Vissza az archivumozoo főoldalára

Józsi  2014.04.09.   11:36 Hozzászólás időpontja
Üzenet Cicoo, szerintem ez az újraelosztós dolog a potyautas probléma miatt nem tudna működni. Egyre kevesebb ember dolgozna, vagy végezne minőségi munkát. A szolgáltatásokat hogy tudnád bedobni a közösségbe? Illetve a szellemi és a fizikai munkát?
Maximum családon belül tudom ezt a kis közösséget elképzelni, amiről írsz. Nagyon lebutítva: szülők dolgoznak, keresik a pénzt, gyerekek tanulnak, anyuka főz, mos, takarít, az apuka megszereli a dolgokat a ház körül. A gyerekek füvet nyírnak, kutyát sétáltatnak stb.

NagyPalesz, értem, hogy ezt sugározza a világ, hogy mindig a szebbet, a jobbat és az újabbat vegyük meg, de ha nekem nincs rá szükségem, vagy pénzem, akkor nem veszem meg. Egyébiránt én nem érzem problémának, hogy vannak például materialista céljaim is, amiknek az elérése motiválóan hat rám. Nyilván erkölcsi normákat be kell tartani és vannak nem anyagi jellegű prioritások is: egészség, család, barátok, stb. De vajon rossz lenne arra törekedni, hogy minél magasabb életszínvonalon éljünk?



Hozzászólás szerkesztéséhez vagy törléséhez adminisztrátori jelszó szükséges!
Hozzászólás törlése esetén az már nem állítható vissza!


Hozzászólás szerkesztése / törlése

Hozzászólás szerkesztése
Hozzászólás törlése
Adminisztrátor jelszó:


 
Tárhely: WebKontakt.hu Kód módosítás: Maniac | Design: Poetry